NatuurlijkTomaat.nl is vanaf 2016 biologisch, maar wat is biologisch?

100 procent biologische groenten in dongen

Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De biologische producten worden onder strenge controles van het onafhankelijk instituut SKAL geproduceerd.

Een gezonde, vruchtbare bodem is het allerbelangrijkste voor een biologische teler, want die levert gezonde producten op. Verder wordt de kwaliteit en de smaak van biologische voeding vaak geroemd. Het is niet voor niks dat veel goede koks kiezen voor biologische ingrediënten. Veel mensen kiezen ook voor biologisch vanwege alles wat er niet in zit, zoals smaakversterkers.

Hoe herken je biologisch?

Sinds 2012 is er één biologisch keurmerk in heel Europa. Wel zo makkelijk. Als dit keurmerk op een verpakking staat, dan is voldaan aan de wettelijke regels voor biologische voeding en landbouw en heb je een kwaliteitsproduct in handen.

Naast het Europees biologisch keurmerk, dat verplicht is voor een biologisch product, mag ook het nationale EKO-keurmerk gebruikt worden. Biologisch-dynamische producten zijn behalve aan het Europese ‘groene blaadje’ herkenbaar aan het Demeter-keurmerk.

logo bio eko demeter

Bron: www.ontdekbio.nl