Duurzaam Demonstratiebedrijf Dongen

Sinds dit voorjaar mogen we ons bedrijf ‘Demonstratiebedrijf voor duurzame landbouw’ noemen. We zijn hiertoe benoemd door het ministerie van LNV, dat op zoek ging naar agrariërs die al omgeschakeld waren naar duurzame landbouw en die kennis en ervaring uit de praktijk op een informatieve, inspirerende manier willen delen met andere agrariërs.

Hiermee is het voor ons mogelijk om (groepen) agrarisch ondernemers te ontvangen op ons bedrijf, om hen tijdens open dagen, rondleidingen en themabijeenkomsten te informeren en inspireren over de mogelijkheden om het landbouwbedrijf te verduurzamen, en door meer te vertellen over onze bedrijfsvorm en -visie.

Waar kunnen we je over vertellen?

Er is in ons bedrijf stap voorstap behoorlijk wat veranderd. Van een verdienmodel gericht op de zo hoogst mogelijk haalbare productie van tomaten naar een verbreding van de bedrijfsvoering met verschillende verdienmodellen, waarin de verschillende onderdelen elkaar versterken, en risico’s veel beter op kunnen worden opvangen.

Afgelopen 10 jaar zijn wij omgeschakeld van een gangbaar glastuinbouw bedrijf in tomaten naar een biologische glastuinderij, met een divers aanbod aan groenten. Daarnaast zijn we 2 jaar geleden gestart met een biologische moestuin, agroforestry fruit- en notengaard en een voedselbos. Alles aangelegd volgens de permacultuur principes. Ook hebben we onze boerderijwinkel sinds enkele jaren omgetoverd tot een ruim gesorteerde biologische supermarkt, en bieden we vergaderfaciliteiten en arrangementen aan voor diverse groepen en uitjes.

Onze groenten verkopen we tegenwoordig niet meer op de veiling, maar aan een groothandel in biologische producten. Daarnaast ligt er een deel in onze eigen winkel. Ook hebben we een eigen verwerkingslijn van onder andere tomatenproducten.

Kortom zowel vakinhoudelijk, als bedrijfseconomisch hebben we een hoop te vertellen.

De eerste inspiratiebijeenkomsten zitten erop en er staan er nog een aantal gepland voor besloten groepen. Daarnaast is het mogelijk workshops te volgen op thema, waaronder ‘introductie agroforestry’, ‘bodem en water’, ‘ontwerp en beheer’, ‘investering, exploitatie en financiering en ‘verdienmodellen en vermarkting’.

Aanmelden?

Aanmelden of je interesse kenbaar maken kan alvast via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We houden je dan op de hoogte van ons programma. Bij de aanmelding ontvangen we graag een korte beschrijving van je bedrijf en waar je graag meer over te weten wilt komen.

Duinboeren

 Foto 2 Natuurlijk Henriette 800 min

Vanaf 2020 zijn we aangesloten bij de Duinboeren. Door met elkaar samen te werken ontstaan er mooie, positieve ontwikkelingen. Hoe mooi kan het zijn?! Lees verder op de website van Duingoed. Klik daarvoor op onderstaand logo.

Duingoed logo verkleind

Demonstratiebedrijf

Duurzaam Demonstratiebedrijf Dongen

Sinds dit voorjaar mogen we ons bedrijf ‘Demonstratiebedrijf voor duurzame landbouw’ noemen. We zijn hiertoe benoemd door het ministerie van LNV, dat op zoek ging naar agrariërs die al omgeschakeld waren naar duurzame landbouw en die kennis en ervaring uit de praktijk op een informatieve, inspirerende manier willen delen met andere agrariërs.

Lees verder

Keigaaf Brabant

 keigaaf brabant

Wil je ook graag weten wat er te doen is in Brabant?
Van evenementen, workshops, braderieën, festivals, concerten tot wandelingen en fietstochten.
Schrijf je in voor de eventagenda en ontdek wat het keigave Brabant allemaal te bieden heeft.

Pick Up Point

boerschappen ophaalpunt dongen

BOERSCHAPPEN
PICK UP POINT

Woensdag 16.30 - 18.00 uur

Leuke uitjes!

Rondvaart en bedrijfsbezoek
rondvaartboot wiljo

Schilderen in de kassen
Schilderne in een tomatenkas

Muzikale Spelshow
popup uitjes

Bekijk alle gezellige uitjes >

Pizzarette huren?

foto pizzarette 1
Gezellig pizza maken op tafel
met familie en vrienden?
Huur een pizzarette

facebooktwitter

Contactinformatie

natuurlijk-tomaat-nl
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen
Tel: 06 - 302 11 261
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Educatief leerbedrijf
Kijk maar eens op www.klasseboeren.nl

Wij zijn het hele jaar geopend:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:

Donderdag:
Vrijdag:

Zaterdag:

09.00 – 18.00u
09.00 – 18.00u
09.00 – 18.00u
09.00 – 18.00u
09.00 – 18.00u
09.00 – 16.00u

Andere tijden?
Graag even bellen voor een afspraak

pinnen2 
U kunt bij ons pinnen

Trotse partner van...

JOGG LogoJOGG | www.JOGG-Dongen.nl

 CIVCIV tuinbouw | www.civtu.nl

peeenstekers logo

De Peeënstekers | peeenstekers.nl

ZOB logo.png

ZOB (Zorg om Boer en Tuinder) | zorgomboerentuinder.nl/

partners